Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

HP introduceert eerste 'professionele' Chromebook met afneembaar toetsenbord

HP heeft zojuist zijn Chromebook x2 geïntroduceerd, die in tegenstelling tot de eerste modellen wat meer op content creation zijn gericht. Het bedrijf wil duidelijk de concurrentie aangaan met de iPad Pro, en het belooft dan ook voor een lagere prijs veel van dezelfde features te bieden. Dat uit zich onder andere in de meegeleverde actieve pen, naast natuurlijk het stevige afneembare toetsenbord - dat overigens bovenop een lederachtige afwerking heeft gekregen. Het metalen scharnier achterop, w...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.