Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

120-megapixel Canon CMOS-sensor in de pijplijn

Canon heeft een tipje van de sluier opgelicht betreffende zijn toekomstplannen voor een nieuwe CMOS-sensor. Het gaat om de 120MXS, een sensor die 120 megapixels kan vastleggen. 120 megapixels komt overeen met 13280 bij 9184 pixels hetgeen maar liefst zestig keer hoger is dan de standaard FullHD-resolutie. Het sensoroppervlak bedraagt ongeveer 29 bij 20 millimeter wat gelijk is aan het APS-H formaat en de opnamesnelheid bedraagt maximaal 9,4 frames per seconde op de volledige resolutie. De 120MX...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.