Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Acer tablet met Chrome OS duikt op tijdens BETT 2018

Tijdens de afgelopen BETT 2018 educatiebeurs is een Acer tablet opgedoken met Chrome OS aan boord. Vooralsnog is buiten het opvallende besturingssysteem weinig meer bekend over het apparaat, temeer sinds het nieuws bekend werd gemaakt door Chrome Unboxed (via het Zweedse tech blog 99.se) zowel de tweet als alle verwijzingen offline zijn gehaald. Gelukkig wist het blog nog wel onderstaand screenshot te maken van de tweet die een foto toonde van de betreffende tablet.   EdTech specialist en info...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.