Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Onderzoek: 'Chromebooks gaan maar zo'n vier jaar mee en dat is slecht voor het milieu'

De Amerikaanse non-profitorganisatie Public Interest Research Group spreekt zich in een onderzoeksverslag uit over Googles Chromebooks. Volgens PIRG gaan deze apparaten maar een jaar of vier mee. Dat is kwalijk, stelt de organisatie, omdat Chromebooks veel voor scholen worden gebruikt. In maart 2021 waren er 48 miljoen Amerikaanse basis- en middelbareschoolleerlingen die allemaal een Chromebook van de school gebruikten. Er worden hierdoor dus erg veel Chromebooks versleten, wat volgens het on...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.