Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Onaangekondigde Lenovo ChromeBook heeft 120Hz-scherm en RGB-toetsenbord

Chrome Unboxed heeft informatie over een onaangekondigde gaming Chromebook van Lenovo weten te bemachtigen. Het gaat om de Lenovo IdeaPad 5 Gaming Chromebook. Dit wordt de eerste Chromebook die ontworpen is met gaming in het achterhoofd, compleet met een rgb-toetsenbord en een 120Hz-beeldscherm.  Lenovo gebruikt een 16-inch beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, en een 120Hz refresh rate. De cpu is een Intel Core i3-1215U of Core i5-1235U met Xe-gpu. Het systeem heeft 8 GB wer...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.