Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Zen 3 nu ook voor Enterprise Chromebooks met Ryzen 5000C

AMD heeft de Ryzen 5000C-serie aangekondigd, die de 3000C-modellen op moet volgen maar voorlopig nog niet vervangt. De specificaties lopen van 2 tot 8 Zen 3-cores met 3 tot 8 gpu-kernen. Er kunnen boostfrequenties tot 4,5 gigahertz behaald worden binnen een tdp van 15 watt. Wifi 6E en Bluetooth 5.2 zorgen voor snelle draadloze connectiviteit. Het topmodel heeft met 8 cores en 16 threads het grootste aantal kernen in een Chromebook tot nu toe tot zijn beschikking. Naast educatie moeten de pro...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.