Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Samsung's Chromebook 2 360 is een 2-in-1 voor leren en studeren op afstand

Samsung heeft een nieuwe Galaxy Chromebook aangekondigd, die vooral bedoeld is voor leren op afstand. De Chromebook 2 360 kan als tablet of laptop geplaatst worden en komt met een pen, touchscreen, touchpad en een groter, morsbestendig toetsenbord. Het led-scherm meet 12,4 inch en heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Daarboven is een 8MP-camera geplaatst die in 720p kan opnemen, voor beeldbellen zijn er ook twee 1,5W-speakers. De Chromebook bevat een Celeron N4500  met 4 of 8GB lpd...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.