Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google brengt gratis versie Chrome OS Flex uit om je oude PC of Mac mee te redden

Google heeft het mogelijk gemaakt om iedere pc om te toveren tot een Chromebook met de release van de gratis testversie van Chrome OS Flex. Volgens het bedrijf is dat vooral van toepassing voor systemen die eigenlijk niet meer mee kunnen op andere besturingssystemen als Windows en MacOS; Chrome OS (Flex) is immers een stuk lichter. Iedereen kan het nieuwe besturingssysteem nu uitproberen, mits diegene in bezit is van een usb-stick. Het os brengt daarentegen ook aanzienlijke nadelen met zich m...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.