Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Canalys: Computers blijven in trek maar Chromebooks verliezen terrein

De populariteit van Chromebooks gaat sterk achteruit, zo concludeert onderzoeksbureau Catalys op basis van wereldwijde verkoopcijfers. Dit jaar bleef de verkoop van laptops ieder kwartaal grofweg gelijk, maar het aandeel dat uit Chromebooks bestaat is sinds afgelopen kwartaal gehalveerd. Ondanks een zeer hoge vraag naar laptops zou slechts 9% van alle verkochte draagbare computers een Chromebook zijn. In totaal werden er in Q3 van 2021 nog zo'n 5,8 miljoen van dergelijke laptops met ChromeOS...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.