Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Acer komt met passief gekoelde, omklapbare en 15,6"-Chromebooks

Acer heeft een aantal nieuwe Chromebooks geïntroduceerd voor particulieren en van de modellen Spin 514 en 515 zijn er ook Enterprise-varianten. Er zijn modellen met beeldschermen van 14 en 15,6 inch, van het kleinere formaat is er ook een convertible model met een passieve koeloplossing. De Acer Chromebook 515. De Chromebook (Enterprise) 515 heeft voor een Chromebook een flink scherm van 15,6 inch. Het ips-paneel heeft een full hd-resolutie en optioneel multitouch-ondersteuning. Dit wordt gec...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.