Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Nieuwste Asus Chrome OS-tablet biedt afneembare toetsenbordcover en schokbestendige behuizing

De nieuwste Chromebook-tablet van Asus is bedoeld om het onderwijs te verleiden met zijn robuuste behuizing, afneembaar toetsenbord en stylusondersteuning. De Chromebook Detachable CZ1 draait op MediaTek's Kompanio 500 (MT8183) chipset met een octacore cpu. De soc bestaat uit vier snellere Arm Cortex-A73 cores en vier zuinige A53 cores die zijn geklokt tot 2,0 GHz, plus een Mali-G72 MP3-gpu. Het apparaat wordt vergezeld door 4 GB lpddr4x-ram en 64 tot 128 GB emmc-opslag. De tablet heeft een 1...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.