Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

De HP Chromebook x2 heeft een Snapdragon 7c chipset aan boord

HP heeft een aantal nieuwe apparaten met Chrome OS aangekondigd. Het opvallendste apparaat van alle aangekondigde machines is toch wel de Chromebook x2. Deze laptop heeft namelijk de Snapdragon 7c van Qualcomm aan boord.  De Chromebook heeft een toetsenbord dat losgehaald kan worden, waardoor het apparaat ook gebruikt kan worden als tablet. De Chromebook x2 is daarnaast ook compatibel met de Universal Stylus Input-standaard en wordt ook meegeleverd met de HP Wireless Rechargable USI certifie...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.