Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

HP neemt remote access-dienstverlener Teradici over

HP heeft vandaag aangekondigd dat het Teradici Corporation zal overnemen. Teradici biedt software die gebruikers in staat stelt om veilig toegang te krijgen tot high-performance computing vanaf elke pc, Chromebook of tablet. De deal moet HP’s mogelijkheden in het Personal Systems-segment vergroten, dankzij het leveren van aangepaste hybride diensten. Tot dusver maakt HP werken op afstand mogelijk door middel van ZCentral Remote Boost. Deze software verleent toegang tot fysieke werkstations, w...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.