Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

ASUS kondigt Chromebook Flip CX5 aan, een krachtpatser met een elfde generatie Core i7

ASUS heeft de Chromebook Flip CX5 (CX5400) uitgebracht. Deze laptop is uitgerust met een elfde generatie Core i7 processor. De computer voldoet aan de US MIL-STD 810H-standaard en kan daardoor ook nog eens tegen een stootje. De computer wordt geleverd met een USI stylus die in de behuizing kan worden geprikt en heeft verder een 360 graden draaibaar 14 inch led scherm aan boord met een resolutie van 1920 x 1080. Daarnaast wordt de laptop geleverd met een 128, 256 of 512 GB nvme ssd. De hoeveel...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.