Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google Chrome krijgt HTTPS-First-modus voor verplichte https-verbinding

Google Chrome krijgt vanaf versie M94 een HTTPS-First-modus waardoor websites standaard met https-protocol geladen worden, zo laat Google in een blogpost weten. Mocht een website de beveiligde connectie niet ondersteunen, dan krijgt de gebruiker een waarschuwing te zien. Gebruikers kunnen de modus zelf aan of uit zetten en waarschuwingen eventueel negeren. Google is wel van plan om de modus standaard in te schakelen. Google Chrome M94 moet op 21 september beschikbaar zijn als een van de eerst...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.