Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Zo laat Intel Bridge-technologie Android-apps draaien op Windows 11

Tijdens de introductie van Windows 11 werd ook bekendgemaakt dat het mogelijk wordt om Android-apps te gebruiken in het nieuwe besturingssysteem. Hiervoor wordt vertrouwd op de Amazon App Store, die via Microsoft's Store te verkrijgen is. Dit is niet ideaal, maar voor veel mensen zal het toch handig zijn om veelgebruikte mobiele applicaties ook op hun pc te kunnen gebruiken. Hier is meer voor nodig dan reguliere software. Een Chromebook kan Android-apps draaien binnen een native container, o...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.