Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Asus brengt Chromebook Flip CM5 met Ryzen-processor op de markt

Asus heeft een nieuwe Chromebook op de markt gebracht, de Chromebook Flip CM5. Deze Chromebook is uitgerust met een Ryzen 5 3500C of Ryzen 3 3250C. De laptop ondersteunt Google Stadia en Nvidia GeForce Now en wordt in de markt gezet als een apparaat speciaal voor cloud based gaming. De Chromebook Flip CM5 heeft een 15,6 inch scherm met een refreshrate van 60 Hz, 8 GB ram, 128 GB opslagruimte en een 57 Wh accu. Volgens Asus zou het apparaat tien uur mee moeten gaan op een lading. De WASD-knopp...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.