Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google gaat binnenkort Chromebooks maandelijks updaten, synchroon met Chrome OS

Google heeft in een bericht op zijn Chromium-blog aangekondigd vanaf het derde kwartaal dit jaar te beginnen met maandelijkse updates voor Chrome OS. De nieuwe updateplanning moet hierdoor gelijk lopen met die voor Chrome OS. Zowel Google's browser als het besturingssysteem krijgt volgens de planning in het derde kwartaal de 96-versieupdate. De stabiele versie van de Chrome-browser moet vanaf 16 november op de markt geïntroduceerd worden, en de stabiele Chrome OS-update verschijnt op 30 novem...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.