Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Windows 10X hands-on laat radicaal vernieuwd gebruik zien: Chrome OS van Microsoft

Microsoft heeft tijdens de onthulling van de Surface Neo en de Surface Duo bekendgemaakt dat eerstgenoemde op Windows 10X draait, een lichtere versie van Windows 10. Het moet een compleet vernieuwd ontwerp zijn dat beter om kan gaan met minder krachtige apparaten en dus ook voor een lager stroomverbruik moet zorgen. Zac Bowden van Windows Central heeft zijn handen weten te leggen op een 10X-build die 'bijna af is' en loopt in een video de nieuwe mogelijkheden af. Het moet meer geschikt zijn v...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.