Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Geannuleerde versie Windows Core OS duikt op: Microsoft gaat richting Chrome OS?

Microsoft werkt aan een modernere versie van Windows dat de gebruikerservaring in significante mate moet veranderen. Dit 'Windows Core OS' zou een verzamelnaam zijn voor verschillende versies. Eén variant heet Polaris, dat in grote lijnen overeenkomsten moeten hebben met Windows 10S en Google's Chrome OS. Een vermeende vroege build is nu online geplaatst door een gebruiker van het Internet Archive genaamd Scamdisk. 'PolarisOS' zou voor dekstops en laptops gebruikt moeten worden. De onthulde b...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.