Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Windows 10 kan nu op Chromebooks gedraaid worden via Parallels, maar enkel voor bedrijven

Vanaf nu is het mogelijk om een virtueel Windows 10 systeem te draaien op een Chromebook via Parallels for Chrome OS, al zal niet elke Chromebook daar gebruik van kunnen maken. De software maakt het mogelijk om een volwaardige versie van Windows 10 te installeren als aparte Chrome OS applicatie en werd in samenwerking met Google ontwikkeld. Zo zal Parallels in een specifieke container draaien waardoor bepaalde zaken zoals knippen en plakken, bestandstoegang en drag en drop-functionaliteit wer...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.