Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

[Pro] Lenovo voorziet ThinkPad C13 Yoga Chromebook van AMD Ryzen processors

Lenovo heeft zijn zakelijke Chromebook ThinkPad C13 Yoga aangekondigd. De laptop combineert Chrome OS met een aantal flinke specificaties en natuurlijk de bekende Trackpoint. Als eerste komt de C13 Yoga in Duitsland beschikbaar. De ThinkPad C13 Yoga is een 2-in-1-apparaat met 13,3 inch touch display en 360-graden scharnier. Er kan gekozen worden uit een full hd ips-scherm met een maximale helderheid van 300 nits, of een uhd oled-scherm. Binnenin vinden we AMD Ryzen-processors met als topmode...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.