Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google komt met fix voor bug in Chrome OS die processor volledig belast

Vorige week berichtte nieuwssite BleepingComputer over een bug in Chrome OS die de processor volledig belast. Het probleem doet zich voor bij versie 85.0.4183.108 en nieuwer. Tot nu toe zijn klachten gemeld bij het gebruik van Chromebooks van Acer, Asus en Samsung. Google heeft ondertussen een tijdelijke fix gevonden. Het probleem zou bij Google’s eigen Play Store liggen. Het proces com.android.vending:download_service wordt gebruikt om beschikbare updates te downloaden. Wegens ontbrekende b...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.