Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Project Lacros scheidt Chrome OS van de browser om levensduur Chromebooks te verlengen

Google is een nieuw project gestart dat als doel heeft om de Chrome-webbrowser en het besturingssysteem Chrome OS op te splitsen. Het project heeft de naam Lacros (Linux And Chrome OS) gekregen, en moet er op den duur voor gaan zorgen dat Chrome OS-apparaten langer up-to-date blijven. Momenteel is het namelijk zo dat het browsergedeelte en de omliggende os-functies deel zijn van hetzelfde bestand, en dus ook tegelijkertijd bijgewerkt worden. Aan één kant is dat wel handig; heel veel losse fun...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.