Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Dell komt met Latitude 7410 Chromebook Enterprise

Dell meldt met de  Latitude 7410 Chromebook Enterprise een hoogwaardige 14 inch-laptop of 2-in-1 voor zakelijk gebruik op de markt te brengen.  De nieuwe chromebook is in samenwerking met Intel ontwikkeld als onderdeel van het innovatieprogramma Project Athena, moet voorzien in lte mobiele breedband en Intel wifi 6 en is uitgerust met tot de tiende generatie Intel Core i7-processoren. Het 4K-scherm met Low Blue Light moet de leesbaarheid en het oogcomfort verbeteren, terwijl de batterij moet...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.