Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google werkt samen met Parallels om Windows-software te draaien op Chrome OS

Google werkt samen met Parallels om Windows-applicaties te kunnen draaien op apparaten met Chrome OS. Parallels is vooral bekend onder Apple-gebruikers en geeft ze de mogelijkheid om Windows en Linux virtual machines te draaien onder macOS en Windows-applicaties naadloos te integreren in Apples besturingssysteem. Google noemt in een blogpost onder andere de desktop-apps van Microsoft Office die zonder moeite gedraaid kunnen worden op Chromebooks. De functie zal alleen beschikbaar zijn voor de...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.