Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

ASUS Flip C436 Chromebook nu ook in Aerogel White verkrijgbaar

Asus heeft zijn Chromebook Flip C436 nu ook beschikbaar gemaakt in de kleur Aerogel White, naast de eerder verschenen variant in Transparent Silver. Wanneer je je kijkhoek aanpast, moeten de kleuren mee veranderen door meervoudige reflecties. De Flip C436 kent een converteerbare vormfactor met een randloos NanoEdge-touchdisplay dat is ontworpen om het scherm te maximaliseren in de kleinst mogelijke vormfactor. De chromebook is ondergebracht in een magnesiumlegering behuizing en weegt daarmee...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.