Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

[Pro] Asus en Elbuco komen met 'Chromebook-as-a-service'-leaseconcept voor scholen

Asus en leasecontract-aanbieder Elbuco hebben een project voor scholieren gelanceerd, waarmee Chromebooks nu ook geleased kunnen worden. Het voordeel is dat er met een bedrag van 10 euro per maand al een Chromebook geleased kan worden, met als voordeel dat je geen grote aanschafkosten hebt en niet plotseling zonder laptop zit als een onderdeel ermee ophoudt. Gedurende de looptijd van het contract zit er namelijk een volledige garantie op de laptop. Een ander voordeel is dat de laptops kant-en...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.