Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

AMD vermeldt Chromebook van Lenovo met Ryzen 5 Pro 3500U apu

De Ryzen cpu's en apu's van AMD vinden we tegenwoordig ook meer terug in de laptopmarkt, en het ziet er naar uit dat Chromebooks binnenkort ook voorzien zullen van een Ryzen-chip. Op de website van het bedrijf onder de "Shop AMD-powered laptops" zoekfunctie wordt namelijk een Chromebook van Lenovo vermeld. De Lenovo C330 zou uitgerust zijn met 32 GB opslag, 4 GB intern geheugen, en een Ryzen 5 PRO 3500 apu met Radeon Vega 8 graphics. Het scherm is 11,6-inch groot en zou een resolutie van 768p...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.