Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

HP brengt privacydisplay naar nieuwe high-end Chromebook

HP heeft tegenwoordig een functie op veel van zijn luxere laptops zitten genaamd Sure View. Deze aan- en uit te zetten functionaliteit zorgt ervoor dat de kijkhoeken veel sneller afnemen, zodat je met meer privacy op je scherm kan kijken. Tot nu toe zagen we dat alleen nog op high-end Windows-laptops van HP, maar nu heeft de fabrikant onder meer een luxueuze Chromebook geïntroduceerd die de functie bezit. De c1030 is een high-end Chromebook met een convertible-ontwerp, hoewel 'x360' in de naa...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.