Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google is sommige Chromebook-apps aan het vervangen door web-applicaties

Een belangrijk aspect van het Chromebook-concept is dat de apparaten veelvuldig (lees: eerder wel dan niet) gebruikmaken van het internet. Het is dan ook niet verrassend dat het bedrijf nu bepaalde applicaties voor Chrome OS vervangt door een webvariant. Chrome Unboxed heeft nu ontdekt dat de Google nu standaard de web-appversie van Twitter installeert vanuit de Play Store als wordt gedetecteerd dat het betreffende apparaat een Chromebook is. Niet veel later kwam via Google's hoofd van Chrome...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.