Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Een Chromebook van(af) 899 euro: Asus Chromebook Flip C436 vanaf vandaag verkrijgbaar

Chromebooks associeer je misschien met goedkope laptops voor school of studie, maar sinds de introductie van ChromeOS in 2010 is Google de hierop gebaseerde apparaten consequent voor andere markten aantrekkelijk aan het maken. Uiteraard in samenwerking met partners, want de zoek- en advertentiegigant mag dan een hele dikke vinger in de pap hebben bij het ontwerp van elk ChromeOS-apparaat, het uiteindelijke fysieke ontwerp en de productie wordt door andere uitgevoerd. Asus Chromebook Flip C436...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.