Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Acer onthult Chromebook 712 met 3:2-beeldverhouding

Acer heeft een nieuwe Chromebook laten zien. De Chromebook 712 is een 12-inch model dat gericht wordt op het onderwijs. Het apparaat heeft een scherm met een beeldverhouding van 3:2, wat hoger is dan het traditionele 16:9. Daarnaast voldoet hij aan de mil-std 810G-norm van het Amerikaanse leger, wat hem tegen allerlei misbruik bestendig moet maken. Die stevigheid uit zich bijvoorbeeld in een waterbestendig toetsenbord, wat tot 330 milliliter kan afvoeren in het geval van een gemorst drankje....Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.