Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

HP Chromebook 11, x360 11 en Chromebook 14 krijgen refresh voor scholieren

HP heeft aangekondigd dat het een aantal van zijn Chromebooks heeft vernieuwd, de nieuwe versies zijn bedoeld voor scholieren. Er komen twee clamshell-modellen van 11-inch, een convertible van 11-inch en een clamshell van 14-inch. De HP Chromebook 11 G8 EE en de Chromebook 11A G8 EE zijn de twee clamshells met een display van 11,6-inch. Ze zijn volgens de fabrikant de dunste Education Edition-Chromebooks op de markt, hoewel de exacte afmetingen niet bekend zijn. Er zijn opties voor zowel Inte...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.