Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Chrome OS 80 voegt navigatie via gestures toe

Net zoals bij Android 10 gaat Google's andere besturingssysteem, Chrome OS, volledige navigatie via gestures mogelijk maken. In plaats van de klassieke navigatie-knoppen komen er dus swipe-gestures, en daarbij werd het huidige systeem dat al in Android wordt gebruikt quasi volledig overgenomen. Met een veeg van de onderkant naar boven wordt de gebruiker naar het homescherm gebracht, en deze inhouden brengt je naar het overview-scherm. De terug-actie kan via een swipe vanuit de linkerkant. And...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.