Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

CES: Asus' Chromebook Flip C436 biedt Comet Lake-U, Wifi 6 en 85 % scherm

Asus komt met de Chromebook Flip C436 - een premium model met een 14-inch scherm in een compacte behuizing. Door het scherm om te klappen wordt het een tablet die met een tekenpen overweg kan. Asus stopt er Intel Comet Lake-U-processors in. De C436 is relatief compact en zou ongeveer zo groot zijn als een traditionele 13-inch laptop, maar dan met een 14"- full hd-scherm dat 85% van het oppervlak beslaat. Het is een convertible, want het scherm is om te klappen, waardoor het een tablet wordt van...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.