Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Losse APK-bestanden installeren op Chrome OS wordt iets makkelijker

Toen Google in 2016 begon met het uitrollen van zijn Play Store naar Chrome OS-apparaten waren ervaren gebruikers wat teleurgesteld, omdat het niet mogelijk was om de losse apps (in de vorm van .apk-bestanden) buiten de applicatiewinkel om te installeren. Later kwam deze mogelijkheid wel, maar met de beperking dat alleen de Developer Mode van het besturingssysteem er ondersteuning voor biedt. Met versie 80 van Chrome OS vervalt die vereiste (mdash) ten minste, voor sommige apparaten. Een tijdje...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.