Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Chrome OS 78 update voegt onder meer virtuele desktops toe

Google heeft zonet een nieuwe versie van Chrome OS vrijgegeven, dat inmiddels al aan versienummer 78 zit. De grootste wijziging in de update is de mogelijkheid om virtuele desktops te gebruiken; de werking is vrij gelijkaardig aan de virtuele desktops van Windows 10. De feature was al voor sommige gebruikers beschikbaar in Chrome OS 77 maar moet met deze update nu ook voor iedereen beschikbaar zijn. Verder worden ook de instellingen voor Chrome OS en de Chrome-browser nu van elkaar gescheiden....Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.