Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Chrome OS 80 ondersteunt wellicht sideloaden van apk-bestanden

Op de meeste recente Chromebook-toestellen is het nu al mogelijk om Android-applicaties te draaien via de ingebouwde Google Play Store, maar het ziet er naar uit dat binnenkort ook applicaties van buitenaf de Play Store zullen werken, net zoals op Android zelf. Gebruikers kunnen dan zelf het .apk-bestand downloaden en installeren en dus sideloaden. Volgens About Chromebooks zou de functionaliteit 'binnenkort' naar Chrome OS komen, wellicht in Chrome OS 80 die volgend jaar wordt uitgebracht. Op h...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.