Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Logitech toont eerste muis en toetsenbord voor Chrome OS

Tijdens het lanceringsevent van de Google Pixel 4 smartphones toonde Google ook een nieuwe laptop gebaseerd draaiend op Chrome OS, de Pixelbook Go. Accessoire-fabrikant Logitech komt nu ook met zijn eerste draadloze muis- en toetsenbordset, specifiek voor toestellen die draaien op Chrome OS. Specifiek gaat het om de M355 Portable Wireless Mouse en de K580 Slim Multi-Device Wireless Keyboard, Chrome OS Edition. Beide zijn de eerste 'Made for Google'-toestellen van het merk. Het toetsenbord bev...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.