Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Realme X2 Pro officieel onthuld, 90Hz en 64-megapixel camera voor minder dan €400

Over de Realme X2 Pro smartphone duikt er al een tijd interessante informatie op, en de telefoonfabrikant had features zoals een display met 90Hz-verversingssnelheid en een Qualcomm Snapdragon 855+ soc al eerder geteased. De telefoon werd nu ook officieel volledig uit de doeken gedaan tijdens een lanceringsevent in Madrid, en de meeste gelekte specificaties lijken ook meteen te kloppen. Het 6,5-inch amoled-display heeft effectief een de hogere refresh rate en een resolutie van 1080 op 2400 pixe...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.