Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Twee nieuwe Chromebooks van HP met Universal Stylus-ondersteuning

HP heeft een tweetal nieuwe Chromebooks aangekondigd. Het gaat om de Chromebook x360 12b en Chromebook x360 14b, twee op consumenten gerichte modellen met een volledig omklapbaar touchscreen. Ook ondersteunen ze de Universal Stylus-standaard, die eerder deze week in het leven werd geroepen. Chromebook x360 12b De Chromebook x360 12b wordt geleverd met een scherm met een beeldverhouding van 3:2, hoger dan het meer gebruikelijke 16:9. De resolutie van het paneel bedraagt 1.366 bij 912 pixels, en...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.