Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Asus' nieuwe Chromebook heeft Core i5 en scherm met smalle randen

Asus kondigt een nieuwe Chromebook aan die is uitgerust met krachtige hardware voor deze categorie laptops. De Chromebook C425 heeft een Intel Core i5 en beschikt over een 14-inch scherm met relatief smalle randen. Ondanks de dikte van 16,9 mm zou hij 12 uur op de accu meegaan. Prijzen zijn nog niet bekend. De gehele laptop weegt 1,3 kg en is ongeveer zo groot als een traditionele 13-inch laptop. Links op de behuizing zit 1x usb-a, 1x usb-c en een 3,5mm-aansluiting. Aan de rechterkant zien we 1...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.