Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

IFA: Acer stoomt vier nieuwe Chromebooks klaar

Op de IFA-beurs in Berlijn heeft Acer een viertal nieuwe Chromebooks aangekondigd. De 300-serie bestaat uit de Chromebook 311, de Spin 311, de 314 en 315, die allen naar hun schermformaat (en eventuele aanwezigheid van een 360-gradenscharnier) zijn vernoemd. De laptops worden voornamelijk gericht op thuisgebruik. Acer Chromebook 311. De 311 en Spin 311 zetten vooral in op hun compacte formaat: de apparaatjes hebben een scherm van 11,6 inch in de diagonaal en wegen respectievelijk 1,06 en 1,2...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.