Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Lenovo kondigt stilletjes nieuwe Chromebooks en Android-tablets aan met IFA voor de boeg

De IFA staat voor de deur, en Lenovo heeft voordat de nieuwsbom van komende woensdag zal ontploffen een aantal nieuwe producten onthuld. Het heeft drie nieuwe Chromebooks en twee nieuwe tablets klaar voor de verkoop. De Chromebook C340 is een laptop uit de middenklasse met een 11- en 15-inch-versie. Ze hebben respectievelijk een hd- en een ful hd-scherm, en de kleinere versie heeft een Intel Celeron N4000, terwijl de versie van 15-inch een krachtigere Core i3 8130U gebruikt. Opvallend genoeg ku...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.