Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google stopt veiligheidsupdates te leveren voor de Pixel C

In 2015 bracht Google zijn Pixel C op de markt. Destijds was dit best een indrukwekkend apparaat dankzij een 10,2-inch groot scherm met een resolutie van 2560 bij 1800 pixels, een Nvidia Tegra X1-SoC, 3 GB aan ram en een magnetisch aansluitbaar toetsenbord. Die specificaties zijn intussen al net wat minder high-end, maar dankzij vier jaar aan software-ondersteuning met twee grote updates (de laatste was Android Oreo), bleef de Pixel C toch redelijk modern aanvoelen. Aan dat mooie liedje komt nu...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.