Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Samsung introduceert nieuwe 64- en 48-megapixel camerasensoren voor smartphones

Samsung heeft vandaag twee nieuwe camerasensoren voor smartphones aangekondigd, en daarbij valt meteen de hoge resolutie op. Het Zuid-Koreaaans bedrijf komt namelijk met de 64-megapixel ISOCELL Bright GW1 sensor en een versie met een iets minder indrukwekkend aantal pixels, de ISOCELL Bright GW2 met een 48-megapixel sensor. Samsung maakt al langer eigen camerasensoren voor gebruik in zijn eigen smartphones en andere klanten onder de ISOCELL-noemer en gaat daarmee de concurrentie aan met onder a...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.