Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

ASUS kondigt Chromebook Flip C434 aan

Afgelopen week kondigde Asus de volgende generatie Asus Chromebook Flip C434 aan. Het gaat om een 14-inch Chromebook met een zogenaamd NanoEdge-scherm, wat inhoudt dat er dankzij de 5 mm dunne schermranden een screen-to-body ratio van 87% bereikt wordt. Onder de motorkap vinden we Intel Core-processoren van de achtste generatie (van de Y-serie), maximaal 8 GB aan werkgeheugen en maximaal 128 GB opslagruimte, die met microSD-kaarten met een maximale capaciteit van 2 TB uitgebreid kunnen worden. ...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.