Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Nieuwe zakelijke Chromebase AiO's met Chrome OS bij Acer

AiO's met Google's Chrome OS vielen een aantal jaar geleden niet zo in de smaak bij consumenten, zoals het geval was met de Chromebase van Acer. De hardwaremaker stopte daardoor met het maken van de Chromebase-all-in-ones. Maar nu komt het bedrijf met nieuwe aio's met het OS. Het gaat om twee zakelijke modellen met full hd ips-displays van 24-inch, met touch-functionaliteit. Het scherm heeft verder een anti-reflectiecoating. Daarachter zit een Intel-cpu van de achtste generatie verstopt. De twe...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.