Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

CES: Acer introduceert 15 inch Chromebook 315 met AMD A-serie APU's voor 349 euro

Acer kondigt de Chromebook 315 aan - een laptop met een 15,6 inch full-hd-scherm en AMD's nieuwe A-serie apu's aan boord. Optioneel is hij uitgerust met een touchscreen. Samen met de op metaal gelijkende behuizing weegt hij 1,72 kg. Vanaf april is hij leverbaar voor een prijs van minimaal 349 euro. De Chromebook 315 is afgewerkt in een zilveren metaal-look en meet 380,54 x 256,28 x 19,95 mm (BxDxH). Daarmee zitten er relatief grote randen rondom het 15,6 inch ips-scherm, maar biedt het wel de r...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.